Pagini

miercuri, 27 iunie 2012

Catina, ingredientul favorit al produselor naturiste!


Aud de peste tot, ca incet, incet oamenii incep sa realizeze beneficiile produselor naturale. Fie ca este vorba de mancare, despre care ce sa mai vorbim? Cred ca fiecare dintre  noi am auzit si am experimentat aceasta explozie “bio”. Supermarket-urile parca incep sa isi mai piarda din clienti, in detrimentul pietelor pline cu produse proaspete, procurate deocamdata de mana omului de la tara, care (inca) nu stie exact cum se dezvolta industria conservantilor si  a produselor artificiale. La fel putem vorbi si de industria produselor de ingijire personala! Percepem din toate partile informatii privind beneficiile produselor consmetice hand-made, dar asta nu inseamna ca nu avem nevoie de informatii suplimentare. Tocmai de aceea pe parcursul urmatoarelor articole, vom povesti putin despre fel de fel de plante, uleiuri, fructe si ingrediente care ajuta la sanatatea pielii noatre.

Iarasi astazi, vom incepe cu catina! Nici nu stiu daca imi ajung 10 articole doar ca sa fac un rezumat despre proprietatiile prielnice ale catinei, dar voi incerca aproape imposibilul, adica sa concentrez tot intr-un articol ( in cazul in care nu pot, revenim cu partea a II-a).
UZ INTERN
Catina sub forma de ulei (uleiul de catina) este benefic in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, afectiuni neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice. El mai este folosit si in alcoolism, stres, astenie, anemie, coronariene, hipertensiune, gingivite. Un efect demn de luat in seama il are si asupra depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor, afectiunilor bucale, faringitei, raguselii, gripei, racelii, intoxicatiilor si leucemiei.
Catina este considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor ficatului, splinei si rinichilor.
UZ EXTERN
Catina este folosita sub forma de ulei si pentru afectiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataracta), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scazuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis si arsuri solare. Catina este un bun sudorific si mai este folosita si in tratarea anumitor afectiuni ginecologice.

Si pentru ca in sufletul nostru se spune ca ramanem pentru totdeauna copii, va voi dezvalui unul dintre cele mai mari avantaje ale catinei. Ei bine, legendele spun despre catina alba ca era hrana preferata a lui Pegas, calul inaripat al mitologiei grecesti. Probabil atunci cand cobora din nori sa se adape in apele limpezi ale muntilor, Pegas cauta si frunzele de catina pentru a-si spori stralucirea si vigoarea :)

Recomandarea mea pentru astazi:
Sapunul natural Marillys cu ulei si sirop de catina.