Pagini

marți, 9 februarie 2010

Uleiul de canepa - din seria ingredientele sapunului Marillys

       Proprietăţile uleiului de cânepă  nu sunt atat de cunoscute in  România precum alte tari din Europa. El este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3. In plus fata de acizii grasi in raportul ideal, uleiul de canepa contine alte substante valoroase din punct de vedere terapeutic. Cannabidiolul are efecte anti-epileptice, anti-inflamatorii si anti-bacteriene. Beta-Sitosterol cu actiune de reducere a colesterolului, anti-virale si anti-fungice. Tocoferolul, care are efecte antioxidante demonstrate, este de asemenea prezent in uleiul de canepa. Majoritatea tocoferolilor folositi in suplimentele nutritive cu vitamina E sunt de tipul alpha-tocoferol. Uleiul de canepa contine, in plus fata de alpha-tocoferol si gamma-tocoferol. Gamma-tocoferolul este deosebit deorece are efecte anti-cancerigene, in special in cazul cancerului de colon. Terpenele, aflate de asemenea in compozitia uleiului de canepa, au efecte anti-inflamatoare si citoprotective.
        Uleiul de cânepă furnizează acizii graşi necesari în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare, având totodată proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriale. Numeroase studii clinice arată că acizii graşi esenţiali pot da rezultate bune în tratarea multor afecţiuni alergice cronice şi inflamatorii, de tipul eczeme şi psoriasis.
        Uleiul de canepa este antiinflamator si antiartritic - Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Uleiul de seminţe de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de ex. artrita reumatoidă).
        Datorita calitatilor sale, uleiul de canepepa este folosit atat ca supliment alimentar dar si  in cazul dermatitei atopice. S-a descoperit ca psoriazisul apare pe fondul unei deficiente de omega 6 in organism. De aceea, in timpul tratamentului se recomanda ca adjuvant folosirea in alimentatie a uleiului din seminte de canepa. De asemenea, acizii grasi prezenti in uleiul de canepa ajuta la oxigenarea si la hidratarea corecta a pielii.
        Uleiul de canepa mai este folosit si pentru mentinerea frumusetii picioarelor. Prin actiunea lor vasodilatatoare si de prevenire a formarii cheagurilor de sange, acizii grasi omega 3 si omega 6 te ajuta la mentinerea sanatatii picioarelor. Un raport optim de 3:1 intre acizii grasi omega 6 si omega 3 mentine si cele mai fine vase de sange curate si astfel circulatia periferica nu va fi ingreunata, inlaturand simptomul de "picioare grele" atat de obisnuit la sfarsitul unei zile de munca.

   Datorita tuturor acestor beneficii pe care le are uleiul de canepa, am ales sa-l folosesc  la fabricarea sapunurilor naturale,  m-am gandit sa impart cu voi acest  mic secret, un ingredient minunat pentru piele.
    Multumesc pentru vizita pe blog!

Cu drag,
         Adriana