Pagini

duminică, 17 ianuarie 2010

Gel de dus sau sapun



"Eu daca folosesc sapun mi se usuca foarte tare pielea, daca folosesc gel de dus am senzatia ca nu se curata foarte bine de pe piele, nu stiu ce sa mai fac...Deci, care ar fi solutia, ce sa aleg?”
Intradevar e mult mai comod gelul de dus decat un sapun. Sunt foarte multe reclame care te indeamna ba sa folosesti sapunul; ba gelul de dus pentru ca iti face pielea mai fina si mai catifelata. Gelurile de dus care fac pielea mai fina nu se clatesc foarte bine de pe piele si pentru inceput ai senzatia ca a facut o treaba buna dar defapt nu s-a curatat bine de pe piele. Cu cat un gel de dus este mai hidratant si mai cremos cu atat este de fapt mai daunator pielii . Nu face altceva decat sa usuce pielea datorita ingredientelor sintetice pe care producatorii le folosesc pentru a da aceea senzatie de gel de dus cremos.
E buna intrebarea, dar reclamele nu fac altceva decat sa ne faca mai confuzi si in cele din urma sa alegem gelul de dus doar ca este mai comod de folosit. Alegerea nu o facem pentru ca poate ar fi mai sanatos pentru pielea noastra.
Ingrediente sintetice si grasimi animale se folosesc si in sapunurile cumparate de pe raftul din supermarket. Sapunurile care sunt facute cu grasimi sau uleiuri de provenienta animala nu fac altceva decat sa astupe porii pielii iar aceasta nu mai poate respira asa cum trebuie. Balanta dintre uleiuri si soda caustic trebuie sa incline in favoarea uleiurilor. Cantitatea de ulei trebuie sa fie cu aproximativ 5-8% mai multa pentru ca sapunul sa nu usuce pielea.
Care ar fi solultia? Ce ar trebui sa alegi? Te-ai gandit la un sapun natural 100% facut din uleiuri vegetale, uleiuri volatile natural si plante - nimic sintetic. Sapunurile facute manual in casa prin metoda “la rece” fara a fierbe uleiul, pastreaza beneficiile uleiurilor si ale ingredientelor astfel incat pielea sa poata profita la maxim de aceste substante active. Pretul unui astfel de sapun este intre 10 si 20 de lei. Poate e un prêt cam mare pentru un sapun, dar nu este orice sapun. Poate ar fi mai bines a te convingi de cat este de fin un astfel de sapun, cat de bine curate si in acelasi timp lasa pielea hidratata.
Sapunurile 100% natural din uleiuri vegetale le poti gasi pe la targuri cu ocazia diverselor sarbatori , in magazinele naturiste sau pe internet.