Pagini

joi, 24 februarie 2011

Uleiul de canepa, primavara pe buzele tale

 Langa ingredientele mele preferate, uleiul de catina si laptisorul de matca , se adauga acum si uleiul din seminte de canepa. L-am descoperit in urma cu mult timp si este unul din ingredientele principale ale sapunului cu musetel. De curand am redescoperit uleiul de canepa si il folosesc acum  in balsamul de buze cu menta.  Uleiul de canepa activeaza circulatia sangvina, incalzeste si repara foarte bine pielea buzelor crapata, in plus imi place ca da balsamului o culoare verzuie.
Uleiul din seminte de canepan presat la rece este cunoscut ca "uleiul perfect echilibrat al naturii" deoarece contine  raportul ideal 3:1 intre Omega 6 si Omega 3, acizi grasi esentiali de care are nevoie organismul uman pentru a fi sanatos. Contine de asemene, acid gammalinoleic "super acidul gras  polinesaturat" care ajuta la mentinera echilibrului hormonal si poate ameliora  simtomele dermatitelor de tip eczeme si psoriazis. Consumul regulat de ulei  de canepa poate contribui la reducerea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale, mentinand inima sanatoasa.
  In concluzie, daca doriti sa va schimbati stilul de viata, mai sanatos, echilibrat  sau  optati pentru o cura de detoxifiere  odata cu venirea primaverii  va recomanda sa folositi  atat intern cat si extern uleiul din seminte de canepa. In alimentatie folositi 2 linguri de ulei pe zi la salate de legume sau fructe, paste, orez . Iar pe piele  puteti folosi sapunul cu musetel, crema Happy Hands and Feet sau balsamul de buze cu menta.