Pagini

joi, 28 ianuarie 2010

Ingredientele din sapunurile Marillys





       Uleiurile folosite la fabricarea sapunurilor Marillys sunt 100% vegetale, natural la fel ca si celelete ingredient folosite. Te invit sa ne intoacem la frumusetea naturii si la tot ceea ce ea ne ofera,hai sa incepem cu uleiul de palmier.
      Cel mai folosit ulei in proportie de 20% este uleiul de palmier, bogat în vitaminele A şi E şi are o concentraţie de carotenoizi, de 30 de ori mai mare decât există în morcovi”, este rezultatul specialiştilor de la Institutul American de Cercetare Socială din Tacoma, Washington. Mulţumită acestor proprietăţi, uleiul de palmier protejează vederea, asigură sănătatea pielii şi creşterea oaselor.
      Uleiul de palmier este originar din Africa, unde in prezent exista numeroase plantatii, mai ales in sudul Africii. Este utilizat de mii de ani pentru prepararea hranei, dar in ultimii ani productia, comercializarea si consumul de ulei de palmier a luat un avant puternic. Ca atare, acum ocupa locul trei la nivel mondial in ceea ce priveste consumul de uleiuri si grasimi, dupa grasimile animale si uleiul de soia
        Uleiul de palmier se obtine din partea carnoasa care inconjoara samburele, prin zdrobire si presare. Samburii sunt si ei procesati, rezultatul fiind uleiul din samburi de palmier, similar cu cel din samburi de masline sau struguri.
       Uleiul de palmier nu contine colesterol si este bogat in vitaminele A si E. De asemenea, contine beta-caroten, care are rol important in sanatatea mucoaselor, membranelor si a pielii. Rolul principal al vitaminelor A si E este acela de antioxidant. Cercetatorii au evidentiat faptul ca antioxidantii au legaturi cu prevenirea cancerului, in special al celui de piele.
      Alte efecte importante sunt: calmeaza si intretine pielea, trateaza dermatozele, pruritul si amelioreaza psoriazisul. Cea mai buna dovada a actiunii uleiului de palmier asupra tenului si corpului este ca produsele cosmetice pentru copii contin ulei de palmier, mai ales cele pentru piele sensibila.
      Uleiul de palmier se obtine din partea carnoasa care inconjoara samburele, prin zdrobire si presare. Samburii sunt separati, si dupa ce sunt sparti si decojiti, pot fi procesati la randul lor, rezultand uleiul din sambure de palmier, care reprezinta circa 10% din totalul productiei de ulei obtinuta din palmier. Uleiul din sambure este prelucrat separat deoarece compozitia si utilizarile sunt diferite.
         Uleiul de palmier contine un amestec de acizi grasi in urmatoarele proportii: 44% acid oleic (care face ca sapunul sa aiba un continut emolient  ajutand pielea sa reţine umezeală), 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 5% acid stearic (ofera duritate sapunului astfel incat sa nu devina mucilaginos daca este tinut in apa).
        In curand am sa va povestesc si despre beneficiile altor uleiuri asupra pielii, uleiuri ingrediente  in sapunurile de casa Marillys.

Cu drag,   
        Adriana