Pagini

duminică, 7 martie 2010

Targul handmade

      Nu am participat, desi mi-as fi dorit sa particip cu produsele mele dar momentan nu sunt pregatita asa cum cred eu ca ar trebui sa ma prezint la un targ. Dar am vrut sa vad totusi participantii, eram curioasa sa vad produsele ce au iesit din mainile lor dibace. O mare parte a  participantilor, i-am recunoscut de pe bloguri si le-am recunoscut produsele dar am vazut si altii pe care nu-i stiam si care au produse foarte dragute.
       Acum as vrea sa-mi spun parerea in legatura cu prezentarea produselor, dupa ce participantilor li s-a amintit cum ar trebui sa se prezintene la targ , adica  niste strategii de marketing elementare,  simple si de bun simt. Eu sincr ma asteptam de la niste oameni creativi sa fie creativi si ingeniosi si in expunerea produselor si aranjarea marfurilor. E drept ca au suportat 2 zile de capricii meteo ( zapada, ploaie, vant si frig) si nu le mai venea sa zambeasca sau sa-ti spuna povestea obiectelor ce au iesit din mainile lor, dar poti sa te gandesti de acasa cum sa-ti aranjezi marfa, cum sa   iti faci standul cat mai interesant si sa atragi cat mai multi vizitatori.
    Abia astept sa pot participa si eu la targuri,  atunci am sa va arat ce idei am in minte. Mi-e putin ciuda pe noi romanii, ca ne multumim cu putin si nu ne stim vinde produsele desi produsul in sine e de foarte buna calitate sau poate de mult mai buna calitate decat produsele aduse din alta parte( alte tari). Oricat de bune  ar fi produsele tale, daca nu stii sa le pui in valoare, nu reusesti sa faci mare lucru.Oricat de bune ar fi trebuie sa atragi privirea si curiozitatea unui eventual cumparator care nu stie prea multe despre produsele respective. Abia dupa ce se apropie le poate mirosi, le poate pipai ii poti povesti ( daca nu ai inghetat de tot).
   In fine, scriu toate astea pentru ca mi-a placut ce am vazut la targ si imi imaginez cat suflet si cat timp a investit fiecare in produsele lui. Asa cum si eu pun suflet, pasiune si dragoste in sapunurile mele si in retele pe care le creez. Desi nu-mi pare rau cand ma despart de  sapunurile mele,  asa cum am inteles ca simt altii cand se despart de creatiile lor, imi sunt dragi si ma uit la ele de parca as fi creat o opera de arta.
       Sper ca ceea ce am scris sa  fie de folos cuiva si sa  faca ceva in privinta asta.

Cu mult drag,
           Adriana