Pagini

luni, 1 februarie 2010

Uleiuri de lux

     Se spune ca uleiurile din plante au o structura moleculara mai delicata decat cremele, motiv pentru care reusesc sa patrunda mult mai usor in piele, fara a obtura porii. In plus, la randul sau, prin glandele sebacee, corpul nostru produce propriile uleiuri. Deci, e evident ca un produs cu o structura asemanatoare este acceptat si absorbit cu mai multa usurinta de organism.


     Exita cateva uleiuri care care sunt mai speciale prin puterile vindecatoare pe care le au si printr-un numar mare de vitamine.
     Uleiul de migdale dulci este bine cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra pielii. Migdalele au o mare putere nutritiva, fiind bogate in vitaminele A, B si E. Uleiul poate fi folosit si pentru uz intern, conform indicatiilor de pe ambalaj, dar si pe corp , deoarece mentine pielea elastica si previne formarea vergeturilor. Eu personal am folosit acest ulei o perioada, cat am fost gravida si chiar a dat rezutate. Mare atentie la diferenta dintre uleiul de migdale amare si cel de migdale dulci deoarece nu au aceleasi beneficii.
     Datorita vitaminelor A si E pe care le contine, uleiul de catina are proprietati terapeutice foarte puternice. Produsul are efecte regenerante, de intinerire si este folosit in foarte multe boli, atat pentru prevenire, cat si pentru tratare. Multiple vitamine: E, A, K, B2, B6, C. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai mare decat in piersica, de 20 de ori mai mare decat in marul paduret, de 80 de ori mai mare decat in rosie, de 200 de ori mai mare decat in strugure. Catina mai este denumita tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C. Catina contine multiple minerale, microelemente, aminoacizi esentiali, 8 tipuri de caroten.
     Datorita structurii moleculare speciale, uleiul de cocos este absorbit rapid de piele, lasand-o moale, catifelata si radioasa. Pentru cei care au pielea uscata, aspra sau ridata, uleiul de cocos este o solutie foarte buna si poate fi folosit de la calcaie pana la scalp. Uleiul de cocos ofera hidratare de durata si uniformizeaza structura pielii.
Uleiul de cocos este plin de antioxidanti si previne formarea radicalilor liberi. Folosit la masajul fetei, elimina petele sau alte imperfectiuni cauzate de varsta sau expunerea la soare. Va uniformiza tenul, ii va da o mina sanatoasa si o stralucire aparte.
     Daca aceste uleiuri sunt atat de benefice pielii de ce nu le-am folosi in produsele cosmetice, in locul produselor de sinteza petrochimice. Folosind aceste uleiuri ca ingrediente la fabricarea sapunului prin metoda "la rece", produsul final va fi unul de o foarte buna calitate ingloband toate aceste calitati.
    Multumesc pentru vizita si te mai astept!

Cu drag,
        Adriana