Pagini

marți, 20 septembrie 2011

Uleiul de macese sau trandafir salbatic (rosa mostqueta)

Uleiul de trandafiri salbatici  are capacitatea de echilibrare a pH-ului si a functiilor vitale ale pielii, imbunatatirea circulatiei sangelui.  Are actiune puternica de hidratare a tesutului,  de activare a proceselor metabolice la nivel celular, precum si combaterea eficienta a radicalilor liberi.  Toate aceste au facut ca uleiul de macese sa-si gaseasca o larga utilizare si in realizarea diferitelor produse cosmetice.


Uleiul de trandafiri reda pielii luminozitatea, umiditatea si culoarea, hranind-o, hidratand-o si calmand-o, regenerand-o in profunzime. Acestor calitati li se adauga actiunea puternic antialergica si emolienta, de netezire si intinerire a obrazului, dar si actiunea eficienta impotriva acneei, a dermatitei cronice, a ridurilor, pistruilor sau a matretii. Nu mai putin important este caracterul antiinflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic si dezinfectant care il fac extrem de util in cazul celor mai diverse tipuri de iritatii, micoze, arsuri, zgarieturi sau raniri. Actiunea sa fina si delicata permite utilizarea chiar si pe tenul cel mai sensibil, precum si in cazul copiilor si al nou-nascutilor. Rezultate excelente se obtin in cazul pielii sensibile, uscate, imbatranite sau cu vene fisurate.
Macesele reprezinta o sursa excelenta de vitamina C (un puternic antioxidant) si deci protejeaza pielea de actiunea nociva a radicalilor liberi.

 Ulei de macese  este obtinut prin presarea la rece din fructe otinute in cultri bio. Uleiul de macese poate fi gasit  AICI