Pagini

miercuri, 30 martie 2011

Leapsa - primele mele cosmetice

 Am primit  primea mea leapsa de la Gabi ( manie.ro)   ca sa va  povestesc care au fost primele mele produse cosmetice.
  In copilarie imi amintesc si eu cu drag  de Samponul cu Urzica care mi  se parea urias si imi placeau la nebunie pernutele umplute cu saponul de urzica. Tin minte ca ma intrebam oare de ce nu ma pisca pe piele samponul daca este facut din urzica. Dupa baie ma mai dadea bunica cu crema Norvea pe care nu o uit nici acum cu capacul albastru si cutia alba.
 Primele mele cosmetice le-am primit pe la 6 ani. Era o trusa pentru cosmetice cu un raft cu ruj,  pudra si fard de pleoape (toate de jucarie). Raftul era  in fata   unei oglinzi cu  lumini pe lateral iar sub acest raft aveam uscator de par de par si bigudiuri.
  Incepand de la 9 ani am folosit un gel pentru dinti  nu-mi mai amintesc cum se numeste dar stiu ca avea un gust oribil dar aveam dinti de un alb imaculat, pasta de dinti se numea Maxam ( cred ca mai xista si azi pasta aceasta de dinti).  Am purtat aparat dentar  pana in clasa a 8-a  si am avut multe peripetii cu el si  bietul a trecut prin multe  incercari cu mine.
   Nu stiu daca  pasta de dinti si gelul  de dinti se pun la cosmetice, mi se pare ca sunt mai mult produse de igiena.
    In vacantele de vara pe care mi le petreceam la bunici ma spalam pe par cu galbenus de ou, in fiecare saptamana timp de  aproape 3 luni , cat tinea vacanta. Cred ca atunci am inceput sa folosesc produse facute in casa  de  bunica si mai tarziu de mine.
    Farduri de pleoape am folosit  prima data la banchetul din clasa a 12-a si atunci cu insistente din partea mamei.  Abia in timpul facultati am inceput sa ma machiez cate putin.
   Acum produsele pe care le folosesc sunt cele facute de mine ( sapun, exfoliant, crema,  demachian, deodorant) .