Pagini

joi, 13 ianuarie 2011

Untul de cacao si beneficiile acestuia

    De curand m-a intrebat cineva de ce este atat de cautat untul de cacao si la ce poate fi el folosit, asa ca am decis sa va scriu cateva lucruri despre  acest ingredient minunat care poate fi gasit atat in bucatarie cat si pe raftul cu produse cosmetice.
 Untul de cacao se extrage din bobele de cacao, el pastreaza mirosul placut al fructului iar culoare este crem.   
 Untul de cacao este un produs bogat care contine mai mult de 300 de substante care au o influenta magica asupra corpului.
MINERALELE – fierul, fosforul, kaliul, calciul şi sodiul, care stimulează procesul de innoire a celulelor si menţin umiditatea necesară pielii, luptă cu celulita.
VITAMINELE - din grupele C, D, E, hrănesc şi hidratează pielea.
POLIFENOLII -(antioxidanţi şi anti-radicalii) luptă cu imbătranirea pielii, aparitia ridurilor.
FLAVANOIDELE- mentin un drenaj natural, mentine vlaga, necesara pielii, distruge activ celulita.
TOBROMINA şi COFEINA - actioneaza ca elemente, care stimuleaza reducerea celulitei si scaderea greutatii.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Münster au descoperit o noua clasa de compusi din cacao si au reusit să il izoleze, clasa a fost numit Cocoheal. Cocoheal-ul are ca efect promovarea cresterii elasticitatii asupra celulelor pielii, sustine vindecarea ranilor si este un ingredient activ pentru prevenirea ridurilor, un ati-oxidant.
Datorita proprietatilor sale de ingrijire a pielii, untul de cacao este un ingredient natural clasic pentru produse cosmetice.  Untul de cacao  este ideal in cazul pielii uscate, el poate fi folosit in zona sensibila a ochilor acolo unde apar primele riduri de expresie, poate fi folosit chiar si de persoanele purtatoare de lentile de contact . In cazul tenului gras sau acneic , untul de cacao nu este indicat deoarece mentine si chiar acentueaza acneea.  Pentru ca la vara veti dori sa aveti o pilele bronzata uniform si frumos va recomand ca si protectie solara untul de cacao  deoarece acesta are  factorul de protectie 12.  Untul de cacao poate fi un foarte bun demachiantin cazul tenulrilor foarte uscate sau normale, indepartand impuritatile si resturile de machiaj.  Untul de cacao poate fi  intins pe varfurile uscate sau degradate ale parului sau chiar pe gene. Acest tratamen se poate aplica seara in special pentru persoanele care  pe timpul zilei folosesc  rimelul.
   Pentru a folosi untul de cacao  in combinatie cu alte uleiuri acesta trebuie topit mai intai pe o baie de aburi deoarce. Astfel uleiul de cocos se absoarbe mult mai repede in piele si poate fi omogenizat mai usor in cremele sau mastile pentru care este folosit.
    Cel mai bun unt de cacao este acela care isi pastreaza mirosul de cacao  deoarece prin dezodorizare, untul de accao isi  pierede o parte din proprietati.
 Saptamana viitoare veti gasi unt de cacao, pur in magazinul meu iar pretul este de 20de lei/100 de grame, am sa va amediat ce va fi disponibil.