Pagini

marți, 17 iulie 2012

Musetelul - Doctorul casei tale


Inca din timpuri stravechi se stie ca musetelul are proprietati medicinale, el fiind supranumit si “ doctorul casei”.Este tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic si medicament pentru stomac. Este folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile, iar cu uz intern pentru tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietatea si insomnia.

Florile de musetel se folosesc si in cosmetica, pentru tenurile uscate si ridate se pun comprese cu infuzie pe fata, pentru tenurile iritate si inrosite se pun comprese cu infuzie dintr- o lingura de flori la o cana cu apa clocotita , lasata acoperita 30 minute, pentru tenurile grase se pot face bai de aburi cu infuzie din doua lingurite flori la o cana cu apa in clocot.
Se foloseste foarte des si in compozitia sampoanelor pentru luciul oferit parului, dar si in compozitia sapunurilor si este destinat persoanelor cu tenul sensibil, cu tendinte de ingrasare.

Dintre toate uleiurile esentiale musetelul este cel mai cautat de toata lumea. Mirosul sau dulce incanta pe toti si are efecte calmante pentru muschii obositi.

Musetelul este o adevarata comoara. Folositi-l cu grija si va va aduce numai beneficii. Asa cum a fost folosit timp de secole cu rezultate spectaculoase si de acum incolo va fi la fel de mult utilizat, mai ales ca in fiecare zi se descopera o noua utilitate pentru el.

Recomandarea mea pentru astazi : Sapunul Musetel de la Marillys.