Pagini

vineri, 8 aprilie 2011

Cum sa-ti prepari o masca pentru par la tine acasa

 Zilele trecute Alexandra mi-a spus ca  si-a cumparat mai multe ingrediente  ca de exemplu unt de avocado, ulei de jojoba si ar dori sa le combine astfel incat sa-si faca o masca pentru par, dar nu prea are curaj si nici nu stie cum sa faca.  Primavara parul poate sa fie mai sensibil, sau chiar sa cada mai mult decat in restul anunlui asa ca o masca pentru ingrijirea parului este  excelenta.
  Ingredientele   pe care eu vi le recomand ca fiind cele mai potrivite  pentru  orice par sunt: untul de shea, uleiul de jojoba si uleiul de avocado ( orice unt sau ulei  presat la  rece aveti si doriti sa il folositi in aceasta masca pentru par).

 Cantitatile in care puneti ingredientele sunt:
1/3 unt ( de shea, cacao, avocado)
1/3 ulei jojoba
1/3 ulei avocado, samburi de stuguri
 puteti adauga si cateva picaturi ulei de ricin.
 Unt de shea, cacao si ulei de jojoba  bio gasiti aici.

 Ustensilele de care aveti nevoie sunt sigura ca le aveti si voi in bucatarie:
    Mixer
    Un bol de sticla sau metal
    Un vas de metal pe care il beti pune pe foc  cu apa si veti aseza bolul deasupra astfel incat bolul sa nu atinga apa ci doar aburii rezultati din incalzirtea apei sa il incalzeasca.
      Pe baie de aburi puneti untul (avocado, shea, ce aveti pe acasa) la topit. Dupa ce s-a topit amestecati cu uleiurile  pe care le doriti si amestecati, in primul stadiu veti obtine un lichid.
    Lichidul se baga la frigider pentru 5-10 minute pana devine mai vascos. Se scoate si se amesteca cu mixerul de la turatie mica, treptat pana la o turatie mai mare. Bolul se bagta din nou la frigider  pentru inca 5-10 minute si operatiunea se repeta de mai multe ori pana ce rezulta o crema  tare, spumoasa, pufoasa si aerisita . Cu ajutorul unei spatule o puteti pune intr-un recipient cu capac. O puteti pastra pentru o perioada  de minim 6 luni.
 Pieptanati bine parul pentru a fi sedcalcit  si intindeti pe lungimea lui masca de par inainte cu cel putin o ora  de a va spala.  In functie de cat este de uscat sau deteriorat parul, puteti tine masca in par pentru mai multe ore sau chiar peste noapte. Infasurati parul in celofan de bucatarie sau intr-un prosop mai vechi.
  Pentru ca parul sa nu ramana gras spalati parul  de cel putin 2 ori. Clatiti parul cu apa mai rece ( cat suportati), din abundenta. Pentru limpezirea parului mai puteti folosi apa cu otet , ceaiuri de nuc, echiancea, musetel ori apa minerala. Cu siguranta parul va va rasplati pentru acest rasfat cu o stralucire de invidiat.
   Inafa de masca pentru par eu mi-am mai hranit parul cu galbenus de ou in loc de sampon.  Voi cum va ingrijiti parul, ce ingrediente folositi ?