Pagini

vineri, 14 ianuarie 2011

Week-end aniversar

    Primul post pe care l-am publicat a fost pe data de 16 ianuarie 2010, asa ca blogul meu va implini un an. Imi amintesc ca am avut mari emotii  si o multime de idei dar parca totusi nu stiam ce sa scriu. 
  Chiar daca cel sarbatorit primeste cadouri, m-am gandit sa va ofer voua cadouri, celor care pe 15 sau 16 ianuarie 2011, va veti crea cate un cont pe breslo si veti face prima voastra comenda  in  magazinul meu .
  Indiferent de valoarea comenzii veti primi  un sapun cadou si o brosa pictat manual, reprezentand un Amaryllis.In cazul in care valoarea va fi mai mare de 50 de lei, intrati automat in tombola lunii ianuarie. Asa ca abia astept sa va cadorisesc.

Untul de shea

   Untul de Shea este o grasime de natura vegetala obtinuta din fructele arborelui Karite. Durata de viata unui arbore Karite este de peste 100 de ani dar el incepe sa produca o cantitate mare de fructe abia dupa 30 de ani. Distrugerea acestor copaci este interzisa in Africa si zonele in care acesta creste deoarece are o semificatie speciala pentru populatie si este considerat sacru. Extragerea untului din nucile de Shea constituie singura sursa de venit pentru familiile africane din zonele rurale. Untul de shea este de cunoscut si folosit de catre vracii de mii de ani dar in ultimul timp au fost descoperite tot mai multe efecte benefice.
   Prin continutul mare de vitamina E, caroten si alantoina, untul de shea trataeaza si repara foarte bine pielea uscata, inrosita, inflamata, iritata,  sau  cu ridurii.  Datorita continutului ridicat de  acizi grasi, stearic si oleic,  untul de shea este atat de benefic pielii, ajutand la mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii.  Studiile mai recente au descoperit ca untul de shea are beneficii majore in tartamentul parului si este folosit in balsamuri , sapoane sau masti pentru ingrijirea si intretinerea sanatatii parului. S-a demonstrat ca untul de shea este mai eficient in activarea circulatiei capilare ajutand la oxigenarea radacinilor parului si detoxifiere. Va recomand sa folositi untul de shea pentru tratamentul parului impreuna cu uleiul de avocado deoarce sunt mult mai eficiente decat untul de cacao sau uleiul de jojoba.
  Untul de shea are un factor de protectie solara 24 si de aceea este folosit si in cremele  pentru protectie solara in perioada verii, dar in cantitati mai mici deoarece are o capacitate ridicata de blocare a porilor pielii. Datorita acestui fapt untul de shea nu este indicat persoanlor cu ten gras sau cu acnee.