Pagini

joi, 22 septembrie 2011

Ulei de migdale dulci Organic (Prunus dulcus)

Obtinut prin presarea la rece, uleiul de migdale (Prunus dulcus), este potrivitfie ca ingredient,  impreuna cu alte uleiuri si unturi pentru realizarea unei creme hidratante, sau poate fi folosit ca ulei pentru masarea corpului ori  a pielii fetei uscate si ridate.  Dar si ca aliment uleiul de migdale dulci face minuni pentru piele si par, el poate fi folosit la  slate sau alte preparate ce nu necesita pregatire termica.

Componentii principali ai uleiului de migdale sunt: acizi grasi – palmitic, palmitoleic, stearic, oleic; vitamina A, B1, B2, B6, E si minerale.

Proprietatile uleiului de migdale sunt: emoilent, echilibrant, hranitor, catifelant, delicat, calmant, fortifiant al parului.

Totodata, fiind un extrem de bun lubrifiant, uleiul de migdale dulci poate combate pruritul si inflamatia la nivelul pielii, simptome care sunt destul de des intalnite in cazul femeilor insarcinate. In cazul bebelusilor lasa piele fina si catifelata fiind usor absorbit in piele este ideal la masajul de efectuat dupa baie.
    Atunci cand este continut in formulele cremelor de ingrijire a pielii, uleiul de migdale dulci va avea urmatoarele efecte principale: imbunatatirea circulatiei limfei gratie masajului usor necesar pentru a fi absorbit de piele, redarea stralucirii pielii, emolierea intensa si profunda a pielii, scaderea iritatiilor si inflamatiilor prezente pe piele, incetinirea procesului de imbatranire a tegumentului, netezirea ridurilor cu rezultate excelente in cazul pielii crapate si uscate.
    Gratie tuturor acestor efecte benefice, viitoarea mamica ar trebui sa includa uleiul de migdale dulci in rutina sa de ingrijire a pielii pe toata durata sarcinii. Acesta poate fi gasit in formulele mai multor produse de ingrijire a pielii special concepute pentru a se adresa nevoilor reale ale pielii femeii insarcinate. Atunci cand excelentele proprietati de hidratare si emoliere oferite de uleiul de migdale dulci sunt incluse in formule pe baza de alte ingrediente naturale active, efectele finale sunt cu mult imbunatatite.
    Uleiul de migdale are o culoare galbuie si un miros usor dulce, poate fi combinat cu uleiuri esentiale naturale pentru un efect de relaxare ( lavanda), energizant (lamaie sau menta) ect. , il gasiti in magazinul Marillys.