Pagini

luni, 2 iulie 2012

Untul de cacao – aliatul frumusetii tale



A venit deja de o vreme vara si caldura soarelui ne indeamna la plaja si apa. Dar cum ramane cu hidratarea si hranirea pielii noastre? Personal, iubesc sa fiu bronzata, tenul meu pare mai sanatos si parca imperfectiunile se ascund sub culoarea aramie a pielii. Insa intrebarea ramane, cum ne mentinem acest bronz perfect? Sau cum ne hidratam pielea pe toata durata anului? Ei bine, untul de cacao este raspunsul!
Fie ca e vorba de creme pentru bronzare, balsamuri pentru buze sau creme intens hidratante pentru corp, untul de cacao este un aliat de incredere in pastrarea frumusetii fizice.
Pentru a va ajuta sa intelegi mai bine beneficiile acestuia, am realizat o lista cu 5 "detalii tehnice" de exceptie ale untului de cacao:

 1. Hidrateaza si stimuleaza producerea de colagen
Aplicat pe piele, untul de cacao creeaza o bariera de protectie intre aceasta si mediul extern, ajutand  la retinerea apei si la mentinerea ph-ului optim al pielii. Hidrateaza, echilibreaza si hraneste pielea. De asemenea, stimuleaza producerea de colagen.

2. Regenereaza pielea
Datorita continutului ridicat de vitamina A si E, untul de cacao ajuta pielea sa se regenereze foarte bine. Efectele sale sunt vizibile dupa numai cateva zile de utilizare: pielea devine mai catifelata, mai intinsa, mai tanara. Cu cat este utilizat mai multa vreme, cu atat pielea va fi mai intinsa si mai luminoasa.

3. Vindeca dermatitele si eczemele
Untul de cacao inhiba producerea imunoglobinei, de aceea este bun in tratarea dermatitelor, eczemelor si a iritatiilor.

4. Protejeaza pielea si asigura o bronzare uniforma
Untul de cacao contine o cantitate mare de antioxidanti care au rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale mediului (radicali liberi, praf, poluare etc).  Acesta are puternice efecte anti-imbatranire, motiv pentru care este recomandat pentru utilizarea zilnica, dar mai ales inainte si dupa expunerea la soare. In plusm, fiind un factor natural de protectie UV, asigura o bronzare naturala si uniforma.

5. Poate fi folosit pentru ten, corp si par
Il puteti utilize atat singur, cat si in combinatii cu diverse alte ingrediente cosmetice. Face minuni pentru buzele uscate, crapate, si este de un real folos in calmarea arsurilor solare si a intepaturilor de insecte.

Recomandarea mea pentru astazi este untul de cacao 100% organic de la Marillys.