Pagini

marți, 18 ianuarie 2011

Uleiul de jojoba

   Din  semintele arborelui de jojoba  (Simmondsia Chinensis) se extrage  uleiul de jojoba, prin presarea la rece a semintelor, fiind compus in proportie de 96% din ceramide. Uleiul de jojoba poate  fi folosit pentru par , pielea sensibila a fetei sau pentru unghii deteriorate.
Pentru fata uleiul de jojoba :
- poate fi folosit ca si demachiant atat pentru tenul gras cat si pentru cel normal, sensibil sau uscat deoarece curata in profunzile machiajul si impuritatile
- ajuta la reglarea secretei de sebum deoarece penetreaza rapid  pielea si nu lasa urme grase
-  este un foarte bun cicatrizant si anti-inflamator
-  reda elasticitate si suplete pielii
- este foarte bun pentru ingrijirea si hidratarea unghiilor exfoliate si a cuticulelor rupte
- se poate utiliza atat pentru tenul uscat cat si pentru cel mixt si gras sau sensibil

  Pentru intarirea unghiilor si hidratarea cuticulelor va recomand sa incalziti putin ulei si imediat dupa ce unghiile au fost curatate si pilite sa le intrduceti pentru 5-10 minute in vasul cu ulei incalzit pana  la o temperatura suportabila. Puteti sa faceti acest tratament seara acasa, iar dupa cele 10  minute puteti intinde uleiul pe toata mana.Introduceti mana intr-o manusa de plastic, cum sunt cele pe care le folosii pentru a va vopsi parul, pentru 30 de minute. Dupa un asemenea tratament unghiile vor fi mai sanatoase iar cuticulele si pielea minilor mai  hidratate.
 Uleiul de jojoba este recomandat  gravidelor pentru ungerea burticii sau masajul bebelusilor dupa nastere. Uleiul de jojoba nu provaca alergii, nu are contraindicatii si  patrunde usor in piele, hidratand pielea sensibila a gravidelor sau bebelusilor.

   Pentru ingrijirea parului uleiul de jojoba poate fi folosit ca masca pentru a opri caderea parului, pentru a reda stalucire parului tern sau pentru a netezi firele despicate si rebele. O masca foarte buna pentru par este formata din 3 linguri ulei de jojoba, un galbenus de ou crud  si 1 ml de laptisor de matca pur. Masca se tine pe par timp de 1 ora iar apoi parul se spala cu sampon si se clateste cu apa calduta spre rece din abundenta. Se poate repeta procedeul o data pe luna iar parul va fi mai matasos, mai stralucitor mai sanatos.