Pagini

marți, 16 martie 2010

Sapun natural pentru bebelusi, reteta imbunatatita

     Azi am facut un nou lot de sapun natural pentru bebelusi, de data aceasta l-am imbunatatit cu ulei de galbenele, miere si ulei de catina. Sper sa fie pe placul mamicilor si in special a bebelusilor care vor beneficia de ingredientele acestui sapun natural facut manual. Este o comanda speciala care va ajunge la niste viitoare mamici.
    Acest sapun nu contine uleiuri volatile sau esentiale si este indicat pentru bebelusii nou nascuti inca de la prima baie. Ingredientele sunt atent alese astfel incat uleiurile sa hidrateze pielea delicata, sensibila sau atopica a bebelusilor. De exemplu uleiul de galbenele este antiinflamator, cicatrizant, calmant, antibacterian si antiseptic. Fiind un sapun atat de delicat poate fi folosit ca si sapun pentru fata  fiind indicat in tratarea eczemelor, in tratarea arsurilor, in tratarea acneei. Mierea este cunoscuta de mult timp ca un excelent hidratant,  este foarte des folosita in produsele cosmetice datorita benefiiciilor pe care acestea le are asupra pielii, imbunatatind circulatia sangelui la nivelul epidermei. Uleiul de  catina e cel mai bogat produs natural în carotenoide, după uleiul de palmier. Dintre virtuţile uleiului de cătină putem aminti acţiunea antiinflamatorie, antibacteriană şi sedativă. Este folosit în tratamentul plăgilor şi ulceraţiilor greu vindecabile, al arsurilor sau în ginecologie.  
        Sapunurile fabricate manual continand ingrediente exclusiv naturale sunt in totalitate  biodegradabile si Earth Friendly.
      Din pacate vor fi gata abia peste  6 saptamani, aceast  ultim proces este necesar inainte ca sapunul sa fie folosit, este perioada de maturare si uscare.

   Cu drag,
         Adriana

Niciun comentariu: