Pagini

miercuri, 11 august 2010

Sapun natural cu detergent!???

Cum vine asta? Sapunul natural  ar trebui sa fie ceva natural deci fara alte chimicale, cum ar fi detergentul. Atunci la ce ne mai chinuim sa facem sapun natural si sa-i spunem  natural.
Din pacate de curand am aflat ca un  producator de sapunuri"naturale" dupa cum le numeste el adauga si detergent de haine. Nu am sa-i dau numele aici pentru ca nici macar nu merita, dar din pacate sapunurile acestea le gasiti si in magazinele cu produse naturale, plafar sau chiar si in magazinele cu produse bio dar la sectiunea de produse naturale.
 M-a pacalit si pe mine pana acum cand am inceput sa-i studiez sapunurile din alt punct de vedere. Sotul meu mereu imi spunea ca uite sapunurile acestea fac mult mai multa spuma si arata altfel in plus au  miros de haine curate. Intradevar sapunul cu ovaz pe care eu l-am folosit chiar miroase a detergent, in plus are si acele particule roz sau verzi care se gasesc si in detergenti.

5 comentarii:

yoana spunea...

din pacate atata timp cat omu vede scris natural il cumpara..nu exista inca o cultura a adevaratelor produse bio/narurale.

Unknown spunea...

well, e grav ce spui tu aici. Ai certitudinea ca asa este? o sursa sigura? eDe la NAOH despre care stiu ca este absolut necesar in formarea sarurilor care sunt de fapt sapunul in sine. pana la a folosi un detergent, care este deja legat, deci nu face sapun, e o cale lunga si ingrozitoare.

Anonim spunea...

uau, chiar e pe bune, e din surse sigure? E vb de Galador?

Marillys spunea...

ZOOZIE, nu nu este de la NOH ci este chiar fapta cuiva de a aduga cu buna stiinta detergent in sapun pentru a fi mai spumant. Eu am folosit de la firma asta doar sapun pentru bebe si sapun cu ovaz si nu vreau sa ma leg de alt sapun decat cel despre care am scris.
ANONIM, nu vreau sa spun numele decat dupa ce am un rezultat de la testul de laborator care sa-mi confirme acest lucru(inca nu stiu exact daca se poate afala printr-un test de laborator daca a folosit sau nu detergent , dar am sa incerc).

Marillys spunea...

In luna August trebuia sa ma intalnesc cu cineva de la un laborator specializat in teste pentru produse cosmetice, laborator de stat avizat de ministerul sanatatii, pentru a face testul la sapunul despre care va spuneam ca il suspectez ca ar avea in comonenta detregent. Din pacate persoana respectiva mi-a spus ca nu masi pot face momentan teste pentru produse de la persoane fizice deoarec sunt ocupati proiectele lor. Mi se pare cam ciudat dar in fine. Eu am sa incerc si in alta parte. Nu vreau sa renunt asa usor.