Pagini

marți, 3 iulie 2012

Laptisorul de matca-elixir al tineretii


Seamana cu miere, dar nu este miere. Matca este un aliment nobil daca se poate spune asa, este rezervat numai reginei albinelor. Are o diversitate foarte mare cu care ne tine pe noi tinere, frumoase si sanatoase. Haideti sa le descoperim!
Cunoscut drept “elixir al tineretii”, laptisorul de matca este deosebit de apreciat in industria cosmeticelor, valoarea sa fiind asigurata de compozitia chimica complexa si variata. Astfel, pe langa aminoacizii ce ocupa un loc central in procesul de crestere si functionare a organismului, laptisorul de matca mai contine si proteine, zaharuri grasimi, vitamine: A1, B1, B2, B6, C, E, PP si acid pantotenic, fermenti, hormoni, etc.
Ce face laptisorul de matca?
In perioada in care larvele de albine lucratoare consuma laptisor de matca, dezvoltarea lor are cea mai mare, crescand de aproape 250 de ori. Laptisorul de matca, consumat in scop terapeutic, se raspandeste in anul 1922 recomandat de R. Chauvin, profesor la Universitatea din Sorbona. De atunci, s-au intreprins cercetari in terapeutica umana. Rezultatele studiilor au fost ca laptisorul de matca are atat efecte tonice cat si curative asupra organismului uman.
Revenirea dupa cancer
Studii intreprinse in randul apicultorilor au aratat ca acestia au o speranta de viata mult mai mare decat restul populatiei. Spre exemplu, rata de aparitie a cancerului este cu 20% mai mica in randul apicultorilor. Laptisorul de matca a avut rezultate si in tonifierea organismului dupa chimioterapie, refacand celulele bune ce sunt distruse de terapie. Astfel, in oncologie, laptisorul de matca ajuta la reintinerirea si tonifierea tesuturilor afectate de chimioterapie.
Tratamentul infertilitatii
Datorita hormonilor prezenti in compozitia sa, laptisorul de matca este un bun adjuvant in tratamentul impotriva infertilitatii, impotriva impotentei masculine cat si in cresterea libidoului. Studiile au aratat ca laptisorul ajuta la tratamente impotriva chisturilor ovariene, sanilor durerosi etc.
Hormonii care se gasesc in compozitia laptisorului de matca sunt hormoni naturali, spre deosebire de cei din medicamente (obtinuti prin sinteza chimica), mult mai usor asimilabili de catre organismul uman. Laptisorul de matca amelioreaza si efectele negative ale menopauzei, fiind un tonic pentru glandele hormonale feminine.

Recomandarea mea pentru astazi : sapunul cu laptisor de matca Marillys.


Niciun comentariu: